Vernietigingsmethodes

Harde schijf wipen, degaussen of vernietigen?

Er zijn vele manieren om harde schijven te vernietigen. Harde schijven staan vol met vertrouwelijke informatie. Zodra een harde schijf niet meer gebruikt wordt of aan vervanging toe is, is het verstandig om alle gegevens van een harddisk permanent te verwijderen. In dit artikel leest u welke methodes er zijn, wat de voor- en nadelen zijn en welke methode het beste aansluit bij uw wensen.

Methode 1: Harde schijf wissen of wipen

U kunt ervoor kiezen om met speciale erasure software uw harde schijf permanent te wissen of wipen. Lees meer over harddisks wissen of wipen »


Methode 2: Harde schijf degaussen

Doormiddel van krachtige magneten kunt u alle data van uw harde schijf binnen luttele seconden doen verdwijnen. Lees meer over het degaussen van harde schijven »


Methode 3: Harde schijf fysiek vernietigen

Als u voor zekerheid en efficiëntie gaat, dan laat u uw harde schijven gecertificeerd vernietigen door een gespecialiseerde datavernietiger. Lees meer over het fysiek vernietigen van harde schijven »


Bekijk alle vernietigingsmethodes in een handig overzicht.

Welke vernietigingsmethode is het beste. Uit onderzoek blijkt dat het fysiek vernietigen van harde schijven de beste methode is. Bekijk hier waarom »


Comments are closed.